Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Талиатели с праз, тиквички и гъби

Талиатели с праз, тиквички и гъби

(0)
30 Мин.
Лесна
Купи сега
Често се колебаем кой е най-подходящият сос за любимата ни паста? Може би вече сами сте открили най-добрите комбинации, но нека ви припомним и някои от изпитаните препоръки на италианските готвачи: - Доматените сосове са съвършено допълнение към спагетите, най-популярния и най-непретенциозния вид паста. Защо? Защото този сос е с лек вкус и консистенция, разпределя се добре върху дългите и тънки „пръчици“ и пастата наистина може да попие обилно количество вкусен сос; - Сметановите и по-тежките сосове обичат плоските видове паста, като талиатели и папарделе. Обяснимо – когато сосът е по-тежък, нужно е и по-голямо количество паста за баланс; - Сосовете с едри късчета месо (рагу сос) или едро нарязани зеленчуци можете да съчетаете с кухите и извити формички като пене, фусили или ригатони – извивките на пастата задържат парченца зеленчуци или месо и оформянето на съвършената хапка става лесно. Всичко в името на вкуса!
Купи сега

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  г
паста
400  г
гъби
1  стрък
праз лук
1 
голяма тиквичка
2  скилидки
чесън
1  опаковка
MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Талиатели с гъби 40г
30  г
пармезан
2  ч.л.
зехтин
1  стрък
свеж магданоз
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
64.9 g
Енергия
333.8 kcal
Мазнини
4.7 g
Протеин
14.6 g
Информация на порция

Указания

30 Мин.
  • Нарежете зеленчуците

    10 Мин.
    Нарежете праза на фини кръгчета и сотирайте в малко зехтин докато омекне. През това време пригответе гъбите: измийте и нарежете на малки парченца. Измийте тиквичките, след това настържете или нарежете на ситно.
  • Задушете

    10 Мин.
    Към праза добавете гъбите и задушете за още 5 минути. Не забравяйте да разбърквате. Накрая добавете тиквичките.
  • Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби

    10 Мин.
    Изсипнете опаковката MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби в 500 ml хладка вода и разбъркайте. Добавете разтворената подправка към задушените заленчуци. Остава да прибавите самите талиатели. Оставете на огъня докато гъбите омекнат – около 7-10 минути.
  • Поднесете със сезонна салата

    3 Мин.
    На финала поръсете с настърган пармезан и малко зехтин. Преди да сервирате, поръсете с нарязания магданоз. Поднесете със сезонна салата.
Талиатели с праз, тиквички и гъби

Нарежете зеленчуците 4

Нарежете праза на фини кръгчета и сотирайте в малко зехтин докато омекне. През това време пригответе гъбите: измийте и нарежете на малки парченца. Измийте тиквичките, след това настържете или нарежете на ситно.

Талиатели с праз, тиквички и гъби

Задушете 4

Към праза добавете гъбите и задушете за още 5 минути. Не забравяйте да разбърквате. Накрая добавете тиквичките.

Талиатели с праз, тиквички и гъби

Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби 4

Изсипнете опаковката MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби в 500 ml хладка вода и разбъркайте. Добавете разтворената подправка към задушените заленчуци. Остава да прибавите самите талиатели. Оставете на огъня докато гъбите омекнат – около 7-10 минути.

Талиатели с праз, тиквички и гъби

Поднесете със сезонна салата 4

На финала поръсете с настърган пармезан и малко зехтин. Преди да сервирате, поръсете с нарязания магданоз. Поднесете със сезонна салата.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
3 + 6 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Лесно
  • Паста / юфка
  • Вечеря
  • Сезонен
  • Ниско сол
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Италианска кухня
  • Източник на фибри
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Талиатели от тиквички с гъбен сос

    Талиатели от тиквички с гъбен сос

    20 Мин. Лесна
  • Талиатели с маслинова паста

    Талиатели с маслинова паста

    28 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта