Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Съставки и хранителна стойност - всичко, което е в пакетчето, е изписано върху него.
MAGGI винаги ще ви информира точно за всеки свой продукт. Най-важното, което искате да знаете, е на гърба на всяка опаковка. Освен инструкциите за приготвяне, там ще откриете и лесни и полезни рецепти със същия продукт.

За да знаете точно какви съставки добавяте в ястието си, ние имаме задължението да ви запознаваме с техния подробен списък. Стараем се този списък да е напълно разбираем за вас. Вероятно ви интересуват и хранителните стойности на съставките, съдържанието на енергия, сол и фибри? Тази информация също ще намерите върху всяка наша опаковка.

Добрите съставки.

В MAGGI използваме само най-добрите съставки и то само след като са минали през процес на многократно тестване. Имаме подробен каталог с всички изисквания, на които трябва да отговарят те: методи на отглеждане, вкус и консистенция, редица физико-химични, микробиологини и хранителни критерии. Някои от продуктите ни, като билките например, се берат единствено на ръка.

Подобрени рецепти - какво значи това?

Подобряваме рецептите си непрекъснато, така че да намалим съдържанието на сол и наситени мазнини. Където е възможно, изключваме непознатите съставки и онези от тях, които се възприемат критично от клиентите ни. Произвеждаме нишестетата си от ясни съставки и при прозрачна технология - затова те не са добавка, а пълноценна храна. По същата причина вече навсякъде означаваме вида им - заедно с думата нишесте ще откриете произхода на всяко от тях, например картофено нишесте.

Какво означава овкусител?

Много хора не знаят какво точно е глутаматът. Това е вещество, което присъства напълно естествено в човешкото тяло и също така е естествена съставка на много храни. Така например ние приемаме глутамат от рибата, доматите, гъбите, много видове сирене, дори новородените го прииемат с кърмата. Тялото ни също произвежда глутамат, и то в много по-големи количества от приемания чрез храната. Това вещество играе важна роля в метаболизма в човешкото тяло - особено за мускулите, червата и нервната система.

Екстрактът от мая пък е съвсем традиционна храна.

Извлича се от мая и се използва за подправка и овкусяване вече повече от 100 години. Екстракт от мая можете да си купите в хранителните магазини. Той участва като основна съставка и в много от продуктите за мазане, които употребяваме. Не ползваме генно инженерство. Ясният произход е важен за всички наши съставки. Затова отделяме голямо внимание на суровите материали - особено на начина на отглеждане и произхода им. Суровите продукти винаги се проверяват за наличие на генномодифицирани организми, преди да преминат към следваща обработка.

Тъй като в нашите продукти напълно липсват ГМО, те не се нуждаят от специален етикет съгласно регулациите на ЕС за означението и проследяемостта на генномодифицираните храни.


Ние в MAGGI не само държим да знаем всичко за суровините, които ползваме. Държим да го споделяме и с вас - нашите клиенти. Смисъл за всички сетива. MAGGI използва само безупречни сурови продукти. Първата проверка на суровините е веднага след като пристигнат във фабриката. Проверяваме не само за евентуални недостатъци, но ги подлагаме на различни сензорни тестове - за външния вид, аромата, консистенцията и издръжливостта им.

Нашите продукти трябва да съдържат точно това, което е отбелязано в рецептата им. Затова по-нататък, по поточната линия те минават през различен тип проверки. Метални детектори, проверка на теглото, проби от продуктите по поточната линия - контролната ни система е супер чувствителна и веднага регистрира и най-малкото отклонение от стандартите ни.

Накрая продуктите ни минават през дегустационен тест. Нашите експерти проверяват вкуса, цвета и консистенцията на всеки от тях. Ако и тук всичко отговаря на стандартите ни, продуктите на MAGGI се опаковат и тръгват към магазинната мрежа, за да стигнат до вас.