Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Тиквички

Тиквичките са добър източник на витамин А и Е, въглехидрати, протеини, растителни фибри, освен това са много лесни за приготвяне. Знаехте ли, че дори техните цветове могат да бъдат приготвени по вкусен начин? По-долу сме подготвили за вас няколко лесни идеи за ястия от тиквички.

Тиквички на фурна с пармезан

В купа смесете настъргания пармезан със сол, черен пипер, риган, босилек. Нарежете тиквичките на дълги парчета, дебели колкото пръст, сложете ги в тава, налейте малко олио и поръсете с цялата смес от пармезан и подправки. Поставете всичко да се пече във фурната за 15 минути.

Кюфтета от тиквички


Имате нужда от:
• настъргани тиквички;
• 1 яйце;
• сирене Чедър;
• галета;
• босилек;
• чесън;
• сол и черен пипер.

Смесете всички горепосочени съставки, оформете кюфтета и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете във фурната за 15-20 минути, докато краищата станат златисти.

Лазаня от тиквички

Първата стъпка е приготвянето на сос Бешамел и месен сос за класическа лазаня. След това заменете листата паста с филийките тиквички. Подредете всичко в тавата точно както в класическата рецепта за паста и оставете във фурната за 30 минути с фолио и още 5 минути без фолио.

Чипс от тиквички

Изключително добре познато ястие в Гърция, лесно за приготвяне и с много по-ниско съдържание на калории в сравнение с обикновения картофен чипс. Всичко, което трябва да направите, е да нарежете тиквичките на тънък чипс и за тази цел ви е нужно ренде с едно острие. В купа смесете пшеничното брашно със сол, черен пипер и риган и оваляйте в тях филийките от тиквички. Запържете тънките филийки в маслена баня, точно както при пържени картофи. От излишното масло можете да се освободите като поставите две хартиени салфетки на дъното на купата, в която ще извадите чипса.

Тиквичките са полезни и подходящи за всеки вкус. Пробвайте и изберете своята любима рецепта!
 

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта