Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Съвети за пухкав омлет

Това ястие е толкова популярно, че го срещаме по целия свят, под различни имена и в различни комбинации: омлет-наргеси със спанак в Иран, фритата – в италианската кухня, тортиля – в испанската или кай чао – в тайландската.

Омлетът е ястие, което можем да консумираме по всяко време – като закуска, обяд или вечеря. Перфектен източник на енергия, при това можем да го приготвим с множество любими съставки (сирене, зеленчуци или бекон).

1. Решете какви съставки искате да използвате за омлета. Опитайте се да не използвате повече от 2-3. За класически омлет можете да избирате между: сирене чедър, шунка, гъби, чушки или домати, лук, пресни подправки. Ако имате желание за специален омлет, изберете броколи, сирене бри или царевица и салса.


2. Обърнете внимание на тигана, който използвате. Загрейте тигана на средна температура с чаена лъжичка масло и едва след това добавете омлета. За да обърнете омлета, използвайте силиконова шпатула. За да го отделите по-лесно, периодично раздвижвайте омлета в тигана, така че краищата му да не залепват.


3. Изберете внимателно яйцата, които ще използвате в омлета. Преди да ги използвате, уверете се, че яйцата са темперирани на стайна температура.


4. Ако искате да получите пухкав омлет, добавете мляко или сметана. Не забравяйте да спазвате пропорциите: добавете супена лъжица мляко/сметана за всяко яйце.


5. Разбийте добре яйцата. За пухкав омлет разбийте добре яйцата, за предпочитане с вилица или тел, а не с миксер. Ако искате да приготвите омлет тип суфле, тогава първо разбийте белтъците и едва след това добавете жълтъците.


6. Не оставяйте омлета да загори. Това ястие е деликатно и не трябва да добива кафеникав цвят, още повече, че няма да е толкова пухкаво. Първоначално огънят трябва да е силен огън, но след това, когато омлетът започне да се стяга, намалете температурата.


7. Пригответе предварително всички съставки. Омлетът се приготвя много бързо, така че е добре да сте приготвили и нарязали съставките преди да сте поставили тигана върху котлона.


8. Пригответе омлета в тиган, покрит с капак. По този начин ще получите вкусен пухкав омлет.


9. Ако решите да направите омлет с нещо свежо и зелено (магданоз, зелен лук, босилек и др.) добавете листните зеленчуци след сваляне на омлета от котлона, по време на сервиране.

Ммм... май е време да забъркаме следващия омлет! 
 

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта