Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
тесто за пица

Направи си сам тесто за пица

Класическата пица, гарнирана с прошуто, риба тон или зеленчуци, може да е истинско удоволствие! Най-често си поръчваме готова пица, но всъщност удоволствието е дори по-голямо, ако си я приготвим. Нека ви покажем как да си направите тестото сами!

Трябват ви: 300 г брашно, 20 г мая, 1/2 ч.л. сол, 1/8 л вода със стайна температура, 2 ч.л. олио

Стъпка 1

Разтворете маята в умерено топла вода и добавете олиото.

Стъпка 2

В дълбока купа смесете брашното, солта и разтворената мая. Бъркайте докато получите твърдо тесто.

Стъпка 3

Посипете с брашно работния плот и започнете да месите тестото върху него. Месенето трябва да продължи най-малко 5 минути - докато тестото омекне.

Стъпка 4

Направете от тестото топка, сложете в купа и покрийте. Оставете на топло за около 30 минути, докато бухне. Когато тестото удвои обема си, замесете отново, разточете на тънка кора и покрийте с гарнитура по свой вкус.

 

 

 

 

кестени

Как да приготвим кестени?

Кестените са страхотен деликатес, особено в по-студеното време. Печени или варени, можете да ги хапвате по всяко време на деня, а можете да ги превърнете и в много разнообразни ястия.
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта