Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Намаляване на хранителните отпадъци

Възможно ли е да създаваме нулеви хранителни отпадъци?

Знаете ли, че общо една трета от храната, произвеждана в света всяка година, отива в кофите за боклук. В храната, която купуваме от магазина, са инвестирани труд, вода, електроенергия, произведени са опаковки. Нужно ли е толкова голяма част от нея да бъде изхвърляна?

 

В развитите страни 40% от хранителните отпадъци се генерират на ниво търговия на дребно и крайни потребители. А това означава, че ние като потребители не планираме добре покупките си, както и често не разбираме какво означава печатът „използвай преди“ и „най-добър до“. Резултатът е, че често изхвърляме годни за консумация храни, които при това съдържат много полезни вещества - като калций, желязо и витамин В12.

От 2007 г. насам намалихме отпадъците от заводите си с 88%

Всъщност за намаляването на хранителните отпадъци отговорност носят не само потребителите и търговците на дребно. Хранителни компании като Nestlé също имат своята важна роля – те могат да се погрижат за прогнозиране на търсенето, предотвратяване на свръхпроизводството или да произвеждат по-ефективни опаковки, които запазват по-дълго качеството на храната.

От 2007 г. насам ние намалихме отпадъците от своите заводи с 88%. До 2030 г. смятаме да намалим наполовина общата загуба на храна, като по този начин подкрепим и целите на ООН за устойчиво развитие и отговорно потребление и производство.

За да помогнем на потребителите да намалят хранителните отпадъци, работим по опростяване на етикетите за годност на храната.

Полагаме усилия ежедневно и правим всичко възможно за намаляване на хранителните отпадъци, но действията ни трябва да са общи. Всеки от нас може да направи малки стъпки, които ще доведат до голямата промяна. Защо не започнем например с това, да бъдем по-креативни в кухнята? Когато видите, че имате остатъци от зеленчуци, можете да забъркате с тях супа. Ако забележите, че плодовете губят свежестта си, превърнете ги в сок или смути.

Така вместо купища отпадъци, можем да имаме полезно и балансирано меню, което ползва всяка част от храната.

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта