Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Масло

Маслото е храна с толкова богата история, колкото и вкус. Всъщност маслото е толкова ценно, че в някои култури то се използва за козметични и лекарствени цели, както и като елемент от религиозни ритуали.

Консумирано умерено, маслото може да е от полза за вашето здраве. То съдържа витамини А, Е и К2 и е важен източник на антиоксиданти. Всички тези вещества влияят добре на здравето на костите, очите и дори щитовидната жлеза.

 

 

Как се получава маслото?

Маслото се прави от сметана със задължителното участие на много енергично бъркане - то е нужно, за да се отдели маслото от течността. Във фабриките се произвежда голямо количество масло за кратко време, като за целта се използва механична центробежна сила. Има обаче и други начини - вие също можете да си направите масло ръчно у дома!


Как да използвате маслото?

В повечето случаи ароматът и текстурата на перфектните кремове и сосове се дължат на маслото в тях. Най-големите готвачи признават, че тайната на най-вкусните ястия е именно то. По-долу ще намерите списък на начините, по които можете да използвате маслото, за да придадете на ястието си допълнителен аромат и плътност.

Ароматно масло
За да получите ароматно масло, накиснете няколко скилидки чесън в зехтин. След като извадите чесъна от зехтина, смесете го с пакетче масло - зехтинът ще придаде на маслото аромат и ще промени текстурата му. В тази смес можете да добавите пресни ароматни подправки по свой вкус или ситно нарязан лук. Накрая увийте ароматното масло във фолио и го поставете в хладилника. Можете да използвате това масло като всяко друго - за сотиране или като добавка към сосове и супи.

Сос за паста
Всеки сос за паста ще има по-богат вкус и по-приятна текстура, ако добавите малко масло, докато ври.

За сотиране
Когато трябва да сотирате нещо в зехтин, опитайте да замените половината от зехтина с масло и ще получите ястие с по-наситен аромат.

В крем супа
Колкото и плътна и приятна да е една крем супа, тя винаги може да стане по-кремообразна и ароматна с прибавянето на парченце масло!

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта