Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Хрян

Хрянът е растение със силен и лют вкус. В кулинарията се използва неговият корен, който има множество ползи за здравето. Хрянът помага за по-добър метаболизъм и намаляване на теглото, за понижаване на кръвното налягане и повишаване на имунитета. Има много начини, по които можете да включите хрян в диетата си, но най-лесно е да го сервирате с месо или салата.

Ето и някои от основните ползи на хряна.

Помага за поддържане на оптимално тегло
Хрянът съдържа малко калории, но е богат на полезни вещества, включително фибри и протеини. Ако си падате по люти вкусове, не пестете хряна в рецептите си. Хрянът подобрява храносмилането и метаболизма.

Повишава имунитета
Антиоксидантите и високото съдържание на витамин С в хряна помагат за производството на бели кръвни клетки. Това засилва имунитета на организма и способността му да се бори с вредните вещества.

По-добро кръвообращение
Хрянът подпомага по-доброто кръвообръщение в цялото тяло, а благодарение на съдържащия се в него калий помага за балансиране на кръвното налягане.

Отпушва синусите и облекчава дишането
Лютият аромат на хряна обогатява вкуса на ястията, но също така може да бъде полезен за синусите. Когато ядете хрян, веществата, които предизвикват пикантната миризма, могат да помогнат за изчистване на синусите и по-лесното дишане.

Полезен за зъбите и костите
Дъвченето на хрян действа добре на венците, облекчава болката от растенето на мъдреците – още една малка причина да го използвате щедро в салати и гарнитури. Споменахме вече калия – високото му съдържание в хряна е от полза за цялата костна структура на тялото.
 

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта