Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
 kakvo-da-pravim-s-ostatucite

Какво да правим с остатъците

Представете си, че се приготвяте за голям семеен празник. Запасявате се с огромни количества храна, а се оказва, че голяма част от нея просто остава. Случва се често, нали? Тук идва проблемът - какво да правим с останалата храна?

Първото нещо, което трябва да направите, е да разделите храната на порции и да я замразите. Дори и да сте приготвили най-вкусните ястия, едва ли ще има желаещи за една и съща храна всеки ден. Така че замразете част от храната и я оставете за следващата седмица.

Когато сте разчистили място в хладилника и порциите са вече във фризера, можете да направите примерно меню за това как да ги ползвате.

Ключът към добре планираното меню е да имате различни видове храна всеки ден. Най-лесният начин да използвате зеленчуковите остатъци е да направите пай с тях. Добавете към зеленчуците сирене, млечен сос, шунка или пиле, а след това покрийте с тесто или картофено пюре. Ще получите вкусен и лесен пай.

И като говорим за картофено пюре - картофите са чудесен начин да оползотворите остатъците от храна - варени, печени или пържени, можете да ги съчетаете лесно с месо или зеленчуци. Зеленчуците можете да задушите с картофи, месото можете да нарежете на малки парчета и да превърнете в плънка на картофени крокети. С други думи - добре е да имате винаги малко картофи под ръка, за да приготвите от остатъците наистина вкусни ястия.

Други варианти за ястия от остатъци? От сварения ориз можете да приготвите пържен ориз с яйце. Зеленчуците можете да превърнете в печена салата, поднесена върху листо от маруля и поръсена с балсамико и сирене фета. Ако пък наистина имате храна, с която не знаете какво да правите, можете да сглобите бърза домашна пица. Вземете арабска питка, нарежете остатъците на малки парченца и разпределете върху питката. Добавете сладък чили сос, накрая поръсете с настърган кашкавал и оставете във фурната за 10 минути.

хранителни отпадъци

Как да изхвърляме по-малко храна

Има толкова много причини да се стремим към намаляване на хранителните отпадъци. Ясно е, че колкото по-малко храна изхвърляме, толкова по-добре ще се чувстват бюджетът ни и околната среда.
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта