Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
варени яйца

Как да свариш най-лесно яйце

Варенето на яйца се смята за лесно занимание. Най-трудно се оказва да прецениш кога точно да извадиш яйцето, така че да получиш рохко или твърдосварено яйце.

Ето и нашите точни съвети (съобразени с яйца размер М)

  • 4-5 минути - течен жълтък, кремообразен белтък
  • 5-6 минути - мек жълтък, твърд белтък
  • 6-8 минути - жълтък с мека сърцевина, твърд белтък
  • 8-10 минути - жълтъкът и белтъкът са достатъчно твърди, за да ги срежеш с нож

Стъпка 1

За да не се счупи яйцето по време на варене, добре е да направите малка дупка с игла от долната му страна. Веднага след това сварете.

Стъпка 2

Сложете вода в дълбок съд и оставете да заври. Едва след това сложете вътре яйцата. Времето за варене започва да тече от този момент.

Стъпка 3

Извадете яйцата според указанията по-горе и веднага сложете под течаща студена вода.

 

 

лимонови кори

Лимонови корички

Лимоновите корички са тънки ивички от кората на лимон, които се използват за приготвянето на печива, различни десерти или сладка.
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта