Вероятно и вие имате своя любима и изпробвана рецепта. Но няколко съвета повече никога не са излишни. Ето ги и нашите:
1. Запазете капачетата от чушките и ги използвайте за покриване на всяка от тях, преди да ги поставите в тенджерата. Ако решите да използвате нещо друго за капаче, например резени домати, оставете капачетата от чушките в тенджерата, за да придадат допълнителен вкус.
2. Когато готвите пълнени чушки, използвайте кръгла тавичка. Така чушките ще стоят плътно една до друга.
3. Ако имате малко на брой пълнени чушки и искате да избегнете преобръщането им при готвене, можете да ги поставите във формички за мъфини по време на печенето. Същия трик можете да ползвате и при сервиране.
4. По традиция всички отрязват капачето от пълнените чушки, но нищо не пречи да ги приготвите и по друг начин. Например можете да срежете чушките наполовина по дължина. Така те не само ще изглеждат добре, но ще се пълнят много по-лесно и ще са готови по-бързо.
5. Внимавайте да не препълните чушките с пълнежа.
6. Тъй като в повечето случаи пълнежът за чушките е направен предварително, самите чушки също можете да приготвите по-рано. По този начин не рискувате пълнежът да изсъхне и пестите време. Тук имате два варианта:
● поставете чушките във фурната за няколко минути
● загрейте ги за няколко минути в микровълновата фурна