Киноата е култура, която става все по-популярна у нас, не само заради многото полезни вещества, но и заради специфичния си вкус. Смята се за супер храна, а по начин на приготвяне напомня на ориза и кускуса. Може да се приготвя по много и разнообразни начини - в салати, супи, като гарнитура, със зеленчуци или като пълнеж за други ястия. За да се убедите в превъзходния й вкус, просто я пригответе като следвате тези прости инструкции:
Стъпка 1
Сварете една част киноа в две части вода за около 15-20 минути.
Стъпка 2
Можете да приготвите киноа и на пара. Начинът е същият като приготвянето на ризото. Загрейте тигана, сотирайте киноата с малко лук и мазнина, след това деглазирайте с вода и продължете да варите за 10-15 минути.