Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
белене на яйца

Как да обелиш най-лесно сварено яйце

 

Естествено, можеш да потърсиш отговора в интернет. Но пък там понякога има повече въпроси отколкото решения. Затова - ето два бързи и лесни метода.

Охладени яйца

  • Сложи вода да заври. Постави на друг котлон тенджера, достатъчно голяма, за да побере всички яйца.
  • Внимателно постави яйцата в тенджерата, без тези, които са пукнати. Изсипи водата от чайника в тенджерата, но не директно върху яйцата. Включи котлона и остави да заври и след това да къкри 10 минути.
  • Махни от котлона и отцеди водата, след което изплакни със студена вода и остави да изстинат 10 минути. Изсипи отново водата и виж колко лесно се отделя черупката.

Яйца на стайна температура

  • Сложи на котлона тенджера, достатъчно голяма, за да побере всички яйца.
  • Сложи яйцата в тенджерата, без тези, които имат пукнатини. Покрий ги с вода и ги остави да къкрят за 8 минути.
  • Махни от котлона и отцеди водата, след което изплакни със студена вода и остави да изстинат 10 минути. Изсипи отново водата и виж колко лесно се отделя черупката.
 kak-da-gotvim-za-gosite_624x500

Как да готвим за гостите

Да споделяш храна с хората, които обичаш, е едно от най-приятните преживявания. Ето и няколко съвета как приятелските вечери у дома да протичат без стрес.
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта