Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Ескалоп

Ескалопът е специфичен начин за приготвяне на месо, при който се намалява времето на готвене и се запазва неговата сочност. Парчетата месо се овалват в смес от яйца и мляко, след това в брашно и се пържат в олио. Ескалопът може да бъде сервиран с различни сосове и с любимата ви гарнитура.

За приготвянето на ескалоп се използва месо без кост, което се нарязва на тънки филийки. Месото за ескалопа може да бъде говеждо, свинско или пилешко. То трябва да бъде обработено с чук за месо или точилка, така че да стане по-крехко и приготвянето му да отнеме по-малко време.

Обикновено парчетата месо се овалват в смес от разбити с малко мляко яйца, след това - в предпочитаната комбинация от брашно и подправки. Можете да изберете пикантни или ароматни подправки, в зависимост от вашия вкус или гарнитурата, която приготвяте. Например, можете да използвате само сол и черен пипер или да експериментирате с джинджифил на прах, къри на прах или червен пипер. Можете също така да използвате галета за последното овалване за по-хрупкава текстура.

Перфектната гарнитура за ескалоп зависи от използваните подправки и от вида на месото. Например комбинацията от свински ескалоп и гъби е класически вид ястие, но гъбите в сос от сметана са идеални за пилешки ескалоп. Можете да замените гъбите с любимите си зеленчуци на скара или със салата от кореноплодни.

Най-популярният начин за сервиране на ескалоп е със сос, който обикновено се готви заедно с гарнитурата. При този начин на приготвяне парчетата месо също се добавят накрая към гарнитурата и соса, така че всички аромати да се смесят. Доказано добри комбинации са тези с доматен и сметанов сос.

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта