Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

Броколи

Броколите са богати на безценни хранителни вещества, които влияят добре на имунитета и намаляват риска от алергични реакции и възпаления в организма. Броколите чето са недооценявани в кухнята, вероятно защото повечето хора не са наясно колко бързи и вкусни ястия могат да бъдат приготвени с участието на този полезен зеленчук. Тук ще изброим само няколко такива ястия:

Крем супа от броколи
С плътна кремообразна текстура и ниско съдържание на въглехидрати, супата от броколи е вкусна, питателна и много лесна за приготвяне. Всичко, което трябва да направите, е да сварите броколите с малко лук, сол, черен пипер и зехтин. След това ги поставете в блендер заедно с малко от водата, в която сте варили зеленчуците. Разбъркайте добре. Накрая добавете сметана и настърган пармезан.
Ето я и вашата полезна зеленчукова супа!

Броколи с чесън на фурна
Това е най-лесният начин за приготвяне на броколи. Но пък резултатът е невероятно вкусен! Нарежете броколите на по-малки парченца, разпределете ги в тавичка върху лист хартия за печене, поръсете със сушен чесън, сол, черен пипер и зехтин. Сложете всичко във фурната за 15 минути. Ето че имате чудесно предястие или гарнитура, което можете да сервирате и топло, и студено.

Паста с броколи
Все още не сте пробвали? Толкова е лесно! Всичко, от което се нуждаете е:
• олио;
• чесън;
• броколи;
• паста от който вид пожелаете;
• настърган пармезан.

Сложете малко олио в тигана, добавете чесъна и броколите и ги оставете да омекнат малко. Изсипете сварената паста и оставете всичко на огъня за още няколко минути, като разбърквате. Накрая поръсете щедро с пармезан. Подходящо и за семейна вечеря, и за вкусен офисен обяд.

Кюфтета от броколи с пармезан на фурна
Предполагали ли сте някога, че зеленчуковите кюфтета могат да са по-вкусни от класическите месни? Ето какво ви трябва за „екзотичните“ кюфтета от броколи:
• броколи, нарязани на много ситно;
• яйце;
• галета;
• кромид лук, нарязан на ситно;
• сирене Чедър;
• сол, черен пипер и магданоз.

Бланширайте броколите за няколко минути. После смесете добре с всички останали съставки. Оформете кюфтета и оставете във фурната за около 20 минути. Вкусно и полезно!

Кексчета с броколи
Ето как кексчетата могат да се превърнат в предястие или дори основно ядене за някои от нас. Всичко, от което се нуждаете, е формичка за мъфини, броколи, нарязани на малки парченца, яйце, мляко, брашно, сол и черен пипер. Разбъркайте и разпределете във формичките. Печете около 20 минути. Можете да ги сервирате без гарнитура или с любимия си сос.

Салата с броколи в американски стил
Свежа салата, предпочитана от много американци, бърза и лесна за приготвяне, за онези дни, в които нямате време за готвене. Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките по-долу:
• броколи, нарязани на ситно;
• малко настъргана ябълка;
• настъргано сирене Чедър;
• нарязан кромид лук;
• лека майонеза;
• сол и черен пипер.

Можете да придадете още по-изтънчен вкус, като добавите няколко зърна грозде.

Броколи със сирене
В тава смесете броколите, сварени на пара, яйце, разтопено масло, малко майонеза, кромид лук, настъргано сирене чедър, настърган пармезан, сол и черен пипер. Запечете във фурна за 30 минути, докато ястието придобие златиста коричка.

Песто от броколи
Вкусна алтернатива на класическото песто от босилек, пестото от броколи е изключително лесно за приготвяне. Всичко, което трябва да направите, е да приготвите броколи на пара, да смесите с настърган пармезан, малко магданоз, чесън, зехтин, сол и черен пипер. Сложете всички съставки в блендера и ще получите перфектна паста, с която можете да намажете филийка препечен хляб или да я ползвате като сос за паста.

Картофи на фурна, пълнени с броколи и сирене
Това може да е перфектната лека вечеря. Всичко, което трябва да направите:
1. Измийте няколко картофа, издълбайте ги, намажете ги с олио и ги поставете във фурната за 50 минути.
2. В тиган разтопете малко масло, добавете чесън, лук, брашно и бъркайте непрекъснато в продължение на 1 минута.
3. Добавете мляко, сол и черен пипер, докато започне да ври и оставете за още 2 минути.
4. Остава най-важната част от пълнежа - добавете сиренето Чедър и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая добавете и броколите, предварително нарязани на ситни парченца.
5. Добавете пълнежа към всеки картоф и сервирайте докато е горещ.

Киш c броколи
Ястие за изтънчени ценители, което всъщност съдържа само 6 съставки и е готово за по-малко от час. Всичко, което трябва да направите:
1. Сложете тесто на дъното на кръгла тавичка и го поставете във фурната за не повече от 10 минути.
2. Запържете отделно лука.
3. Върху запеченото тесто добавете броколи, сирене Чедър, запържения лук, сол и черен пипер.
4. Оставете всичко да се пече за още 35-40 минути.

По-бързо, отколкото сте си мислили, нали?

Това са само няколко от най-популярните начини, по които можете да включите броколи в менюто си. Започнете с най-лесните рецепти и новите идеи ще се появят сами! Приятно готвене!
 

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта