Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас

6 лесни трика за рязане при готвене

Рязането е важно умение - когато го правиш правилно, готвенето е лесно и бързо, а ястието има съвършен вид. Най-популярният инструмент, разбира се, е ножът. Но той далеч не е единственият. Нека видим какво друго можеш да използваш?

1. За билки използвайте нож-полумесец
Трудно ли ви е да режете подправките с нож? Разбираме ви! Защо не използвате италианския нож мецалуна - с удобните си дръжки и формата на полумесец, той ще ви помогне да нареже подправките по-бързо и по-фино.

2. Ножица за билки
Когато билките ви трябват за декорация, можете да ги сложите във ваза (да, точно като цветя във ваза) и да отрежете с ножица листата, които ви трябват.

3. За зеленчуци използвайте нож за пица
Да, този нож е много удобен не само за рязане на тесто или пица. Ползвайте го смело за чушки, моркови или краставици. С него парчетата стават равни, а рязането е лесно.

4. Чери домати наполовина
Затруднения при рязането на чери домати и грозде? Всъщност решението е съвсем просто. Подредете чери доматите в чиния и покрийте с втора. В улея между двете чинии прокарайте остър нож. Така всички чери домати са срязани наведнъж, на две съвършени половини, а чинията ви дори ще остане чиста.

5. Как да поднесете диня
Със сигурност сте пробвали да сервирате диня на големи парчета. Нашият съвет е да избегнете голямото цапане и да я поднесете на кубчета. Отделете горното капаче и дъното на динята, махнете кората и срежете на две половини. След това нарежете на плоски парчета, които после лесно ще превърнете в кубчета.

6. Зеленчукови жулиени
Да нарежете тиквички или моркови на тънки жулиени, за да ги прибавите към спагети например, е задача с повишена трудност. Можете обаче да си помогнете с обикновена белачка. Срежете зеленчука на две половини. След това с нож направете няколко дълбоки среза в половината - това ще е ширината на вашите жулиени. След това използвайте белачка, за да получите фините парченца. Вашите жулиени са готови!

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта