Вкусна рецепта от MAGGI® - Екзотично Урамаки с пилешко, с което да впечатлите гостите си.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Оризът се измива добре и се прецежда. Сварява се според указанията на опаковката. След сваряване тенджерата се оставя с капака да престои 10 минути.
*Задължително е използването на специален ориз за суши, който е по-лепкав.
Стъпка 2
5 Мин.
Оризът се овкусява по следният начин - смесват се 2 с.л. оризов оцет с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол.
Поръсете ориза с тази смес и разбъркайте с дървена лъжица.
Стъпка 3
5 Мин.
Нарежете филето на жулиени и го пригответе както е в описанието на опаковката.
Стъпка 4
5 Мин.
Нарежете авокадото на лентички.
Стъпка 5
5 Мин.
Разстелете лист нори и покрийте цялата му повърхност с ориз.
Стъпка 6
5 Мин.
Разстелете върху ориза прозрачно фолио и с негова помощ обърнете, така че оризът да остане отдолу.
Стъпка 7
10 Мин.
Върху кората подредете крема сирене, авокадо, филенца и навийте на руло. Внимавайте, да не завиете и фолиото.
Стъпка 8
10 Мин.
Поръсете готовото руло отвсякъде със запечен сусам, като притискате леко зрънцата, така че да прилепнат добре. Нарежете на кръгчета.
Стъпка 1
8
Оризът се измива добре и се прецежда. Сварява се според указанията на опаковката. След сваряване тенджерата се оставя с капака да престои 10 минути.
*Задължително е използването на специален ориз за суши, който е по-лепкав.
Стъпка 2
8
Оризът се овкусява по следният начин - смесват се 2 с.л. оризов оцет с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол.
Поръсете ориза с тази смес и разбъркайте с дървена лъжица.
Стъпка 3
8
Нарежете филето на жулиени и го пригответе както е в описанието на опаковката.
Стъпка 4
8
Нарежете авокадото на лентички.
Стъпка 5
8
Разстелете лист нори и покрийте цялата му повърхност с ориз.
Стъпка 6
8
Разстелете върху ориза прозрачно фолио и с негова помощ обърнете, така че оризът да остане отдолу.
Стъпка 7
8
Върху кората подредете крема сирене, авокадо, филенца и навийте на руло. Внимавайте, да не завиете и фолиото.
Стъпка 8
8
Поръсете готовото руло отвсякъде със запечен сусам, като притискате леко зрънцата, така че да прилепнат добре. Нарежете на кръгчета.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук