Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

0
40 Мин.
Лесна
Нов прочит на класическата рецепта на десерт Тирамису.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

400 г
бишкоти
500 г
маскарпоне
6 
яйца
400 г
млечен шоколад
2 ч.ч.
кафе
100 мл
сладкарска сметана
150 г
захар
50 г
орехи

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
1798.83 kcal
протеин
32.89 g
Въглехидрати
153.25 g
Мазнини
116.08 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

40 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пухкав сняг, а жълтъците се разбиват отделно със захарта за 2-3 минути.
Стъпка 2
5 Мин.
Към жълтъците се добавя маскарпоне и се разбива за още 2-3 минути на средна мощност. След това се прибавят разбитите белтъци и всичко се разбърква добре с лъжица, така че да се получи кремоообразна смес.
Стъпка 3
10 Мин.
Бишкотите се потапят една по една за секунди в горещо кафе. С така напоените бишкоти се покрива дъното на правоъгълна тава. Върху тях се нанася половината от крема. В същата последователност се подреждат още три пласта - първо напоени бишкоти, после - крем и отново бишкоти.
Стъпка 4
15 Мин.
Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта в малка тенджерка на водна баня се разтопява твърдият шоколад, като се бърка непрекъснато и се добавя течната сметана, докато се получи гладък крем. След това с него се залива тирамисуто. Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа, а след това се поръсва със смлени орехи.
Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 1 4

: яйца

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пухкав сняг, а жълтъците се разбиват отделно със захарта за 2-3 минути.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 2 4

: маскарпоне

Към жълтъците се добавя маскарпоне и се разбива за още 2-3 минути на средна мощност. След това се прибавят разбитите белтъци и всичко се разбърква добре с лъжица, така че да се получи кремоообразна смес.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 3 4

: бишкоти, кафе

Бишкотите се потапят една по една за секунди в горещо кафе. С така напоените бишкоти се покрива дъното на правоъгълна тава. Върху тях се нанася половината от крема. В същата последователност се подреждат още три пласта - първо напоени бишкоти, после - крем и отново бишкоти.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 4 4

: млечен шоколад, сладкарска сметана, орехи

Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта в малка тенджерка на водна баня се разтопява твърдият шоколад, като се бърка непрекъснато и се добавя течната сметана, докато се получи гладък крем. След това с него се залива тирамисуто. Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа, а след това се поръсва със смлени орехи.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име