Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

0
100 Мин.
Трудна
Чудесно сочно телешко месо в очарователна комбинация с винен сос и розмарин и нежна картофена гарнитура.

Съставки

-
6 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

1.5 кг
телешки шол
1 кубче
MAGGI® Телешки ребърца бульон
4 глави
лук
500 г
картофи
3 с.л.
зехтин
2 с.л.
свеж розмарин
200 мл
червено вино
2 ч.л.
пшеничено брашно
1 щипка
черен пипер
1 щипка
сол

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
487.96 kcal
протеин
56.46 g
Въглехидрати
15.7 g
Мазнини
19.9 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

100 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.
Стъпка 2
75 Мин.
Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.
Стъпка 3
10 Мин.
Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.
Стъпка 4
5 Мин.
Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.
Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 1 4

: телешки шол, зехтин, черен пипер, сол

Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 2 4

: MAGGI® Телешки ребърца бульон

Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 3 4

: картофи, зехтин, свеж розмарин, сол

Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 4 4

: червено вино, пшеничено брашно, черен пипер

Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име