Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Солена торта с картофи и спанак

0
55 Мин.
Средно трудна
Чудесна картофена торта със сметана и сирене.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

1 кг
картофи
400 г
заквасена сметана
200 г
сирене фета
1 кг
спанак
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 с.л.
олио
80 г
масло
15 г
сусам
1 щипка
черен пипер
1 щипка
сол

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
722.59 kcal
протеин
28.81 g
Въглехидрати
52.35 g
Мазнини
47.77 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

55 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Картофите се сваряват в подсолена вода до омекване, обелват се и се оставят да се охладят. Настъргват се на едро ренде. Сиренето фета се намачква с вилица и заедно със сметаната се добавят към картофите. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Стъпка 2
15 Мин.
Спанакът се измива и почиства от дръжките, като се нарязва след това на едро. Лукът, нарязан на дребни кубчета се задушава заедно с пресования чесън в олио. След малко се добавя и спанакът и се оставя, докато омекне. Подправя се със сол на вкус.
Стъпка 3
30 Мин.
Форма за торта или малка кръгла тава се намазва с олио или се покрива с хартия за печене. Изсипва се половината от картофената смес и се заглажда. Отгоре се разпределя спанакът, а върху него - останалите картофи. Тортата се заглажда добре. Поръсва се с парченца масло и сусам. Пече се около 30 минути на 200 градуса. След това се оставя да се охлади за малко и вече е готова за консумация.
Солена торта с картофи и спанак

Стъпка 1 3

: картофи, заквасена сметана, сирене фета, черен пипер, сол

Картофите се сваряват в подсолена вода до омекване, обелват се и се оставят да се охладят. Настъргват се на едро ренде. Сиренето фета се намачква с вилица и заедно със сметаната се добавят към картофите. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Солена торта с картофи и спанак

Стъпка 2 3

: спанак, лук, чесън

Спанакът се измива и почиства от дръжките, като се нарязва след това на едро. Лукът, нарязан на дребни кубчета се задушава заедно с пресования чесън в олио. След малко се добавя и спанакът и се оставя, докато омекне. Подправя се със сол на вкус.

Солена торта с картофи и спанак

Стъпка 3 3

: сусам

Форма за торта или малка кръгла тава се намазва с олио или се покрива с хартия за печене. Изсипва се половината от картофената смес и се заглажда. Отгоре се разпределя спанакът, а върху него - останалите картофи. Тортата се заглажда добре. Поръсва се с парченца масло и сусам. Пече се около 30 минути на 200 градуса. След това се оставя да се охлади за малко и вече е готова за консумация.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име