Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

0
47 Мин.
Средно трудна
Крехко пилешко месо с фин сметанов сос и гъби.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

800 г
пилешки гърди
2 кубчета
MAGGI® Пилешки бульон, обогатен с желязо
300 г
печурки
1 глава
лук
4 скилидки
чесън
75 г
масло
150 мл
готварска сметана
16 ч.л.
пшеничено брашно
1 с.л.
червен пипер
1 ч.л.
черен пипер

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
509.56 kcal
протеин
51.11 g
Въглехидрати
18.99 g
Мазнини
25.69 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

47 Мин.
Стъпка 1
20 Мин.
Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.
Стъпка 2
15 Мин.
През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.
Стъпка 3
7 Мин.
След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.
Стъпка 4
5 Мин.
Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 1 4

: пилешки гърди, MAGGI® Пилешки бульон, обогатен с желязо, лук, чесън

Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 2 4

: печурки, масло, пшеничено брашно, червен пипер

През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 3 4

След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 4 4

: готварска сметана, черен пипер

Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име