Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Паста с песто и пилешко месо

0
40 Мин.
Лесна
Вкусна паста с домашно приготвено песто.

Съставки

-
3 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 3 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

400 г
паста
300 г
пилешки гърди
10 листа
босилек
20 г
MAGGI® Течна подправка Унисос
4 скилидки
чесън
10 г
кедрови ядки
1 глава
червен лук
8 с.л.
зехтин

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
953.71 kcal
протеин
42.69 g
Въглехидрати
102.06 g
Мазнини
44.96 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

40 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката. През това време пилешкото месо се нарязва на ивици, а червеният лук - на тънки полумесеци. Задушават се в малко зехтин и се заливат с MAGGI® Унисос, за да може месото да се овкуси и да придобие апетитен кафеникав загар. Готвят се до пълна готовност на месото.
Стъпка 2
10 Мин.
Приготвя се босилеково песто, като за целта измитият и отцеден босилек, почистеният чесън, кедровите ядки и зехтинът се поставят в блендер и се пасират до получаване на сос.
Стъпка 3
10 Мин.
След като готовата паста се отцеди добре, се прибавя към пилешкото и ястието се разбърква, докато ароматите се смесят. Накрая се добавя босилековото песто и всичко отново се разбърква добре.
Стъпка 4
5 Мин.
Пастата се сервира гореща, като по желание може да се поръси с настърган пармезан.
Паста с песто и пилешко месо

Стъпка 1 4

: паста, пилешки гърди, MAGGI® Течна подправка Унисос, червен лук, зехтин

Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката. През това време пилешкото месо се нарязва на ивици, а червеният лук - на тънки полумесеци. Задушават се в малко зехтин и се заливат с MAGGI® Унисос, за да може месото да се овкуси и да придобие апетитен кафеникав загар. Готвят се до пълна готовност на месото.

Паста с песто и пилешко месо

Стъпка 2 4

: босилек, чесън, кедрови ядки

Приготвя се босилеково песто, като за целта измитият и отцеден босилек, почистеният чесън, кедровите ядки и зехтинът се поставят в блендер и се пасират до получаване на сос.

Паста с песто и пилешко месо

Стъпка 3 4

След като готовата паста се отцеди добре, се прибавя към пилешкото и ястието се разбърква, докато ароматите се смесят. Накрая се добавя босилековото песто и всичко отново се разбърква добре.

Паста с песто и пилешко месо

Стъпка 4 4

Пастата се сервира гореща, като по желание може да се поръси с настърган пармезан.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име