Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Мъфини с лешници

0
45 Мин.
Лесна
Бърза рецепта за мъфини с цели лешници.

Съставки

-
6 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

3 ч.ч.
пшеничено брашно
0.5 ч.ч.
кисело мляко
0.5 ч.ч.
лешници
2 
яйца
0.5 ч.ч.
захар
0.5 ч.ч.
олио
1 ч.л.
бакпулвер
1 пакет
ванилия

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
619.05 kcal
протеин
15.14 g
Въглехидрати
71.87 g
Мазнини
33.12 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

45 Мин.
Стъпка 1
20 Мин.
С помощта на миксер се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се олио, кисело мляко и всичко се миксира. Брашното се пресява и заедно с бакпулвер и ванилия се добавят към разбитата с миксер смес и се омесва гладко тесто. При необходимост се добавя още брашно. Важно е тестото да е гъсто. Накрая се прибавят целите лешници.
Стъпка 2
20 Мин.
Оформят се топчета, които се поставят в огнеупорни намаслени купички и мъфините се пекат при 180 градуса до готовност. Купичките не бива да се препълват, защото при печенето тестото ще увеличи обема си. Мъфините се проверяват с клечка за зъби - щом по нея не се полепва тесто, значи са готови.
Стъпка 3
5 Мин.
Изваждат се oт фурната и се оставят да се охладят. Могат да се поднесат разрязани или цели, а също и поръсени с пудра захар.
Мъфини с лешници

Стъпка 1 3

: пшеничено брашно, кисело мляко, лешници, яйца, захар, олио, бакпулвер, ванилия

С помощта на миксер се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се олио, кисело мляко и всичко се миксира. Брашното се пресява и заедно с бакпулвер и ванилия се добавят към разбитата с миксер смес и се омесва гладко тесто. При необходимост се добавя още брашно. Важно е тестото да е гъсто. Накрая се прибавят целите лешници.

Мъфини с лешници

Стъпка 2 3

Оформят се топчета, които се поставят в огнеупорни намаслени купички и мъфините се пекат при 180 градуса до готовност. Купичките не бива да се препълват, защото при печенето тестото ще увеличи обема си. Мъфините се проверяват с клечка за зъби - щом по нея не се полепва тесто, значи са готови.

Мъфини с лешници

Стъпка 3 3

Изваждат се oт фурната и се оставят да се охладят. Могат да се поднесат разрязани или цели, а също и поръсени с пудра захар.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име