Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Кекс с портокали и корнфлейкс

0
60 Мин.
Средно трудна
Великолепна рецепта за любителите на шоколада и цитрусовите плодове.

Съставки

-
6 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

2 кафени чаши
пшеничено брашно
2 
яйца
100 г
захар
1 кафена чаша
олио
1 
портокал
4 с.л.
портокалови кори
0.5 
лимон
2 кафени чаши
корнфлейкс
1 ч.л.
сода
1 с.л.
пудра захар
2 с.л.
шоколадов топинг

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
318.01 kcal
протеин
5.74 g
Въглехидрати
42.77 g
Мазнини
14.93 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

60 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Обеленият портокал се пасира с помощта на блендер. В дълбока купа се разбъркват брашно, олио, сода за хляб, яйца, захар и смленият плод до получаване на тесто.
Стъпка 2
40 Мин.
Към тестото се прибавят корнфлейкс и настърганите портокалови и лимонови кори. Всичко се омесва добре и се изсипва във форма за кекс. Пече се на 200 градуса до пълна готовност.
Стъпка 3
5 Мин.
Десертът се поднася охладен и поръсен с пудра захар и шоколадов топинг.
Кекс с портокали и корнфлейкс

Стъпка 1 3

: пшеничено брашно, яйца, захар, олио, портокал, сода

Обеленият портокал се пасира с помощта на блендер. В дълбока купа се разбъркват брашно, олио, сода за хляб, яйца, захар и смленият плод до получаване на тесто.

Кекс с портокали и корнфлейкс

Стъпка 2 3

: портокалови кори, лимон

Към тестото се прибавят корнфлейкс и настърганите портокалови и лимонови кори. Всичко се омесва добре и се изсипва във форма за кекс. Пече се на 200 градуса до пълна готовност.

Кекс с портокали и корнфлейкс

Стъпка 3 3

: пудра захар, шоколадов топинг

Десертът се поднася охладен и поръсен с пудра захар и шоколадов топинг.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име