Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Бисквитена торта със сушени кайсии и ром

0
30 Мин.
Лесна
Бисквити, кайсии, ванилия, лимон и шоколад - прекрасна бърза торта за всеки повод.

Съставки

-
8 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 8 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

250 г
бисквити
100 г
сушени кайсии
1 л
прясно мляко
1 опаковка
ванилов крем
2 ч.ч.
захар
30 мл
ром
30 г
масло
50 г
млечен шоколад
50 г
млечен шоколад
0.5 
лимон

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
576.49 kcal
протеин
8.59 g
Въглехидрати
100.57 g
Мазнини
15.89 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

30 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Млякото се кипва със захарта и настърганата лимонова кора. С него се сварява крем ванилия, като накрая се добавя масло и добре се разбърква.
Стъпка 2
15 Мин.
В правоъгълна тава се се прави един пласт от горещия крем. Върху него се редят бисквити, напръскани с ром. Върху тях се слагат предварително изкиснатите във вода, отцедени и нарязани на парченца сушени кайсии. Следват отново пласт крем, пласт бисквити, парченца кайсии и т.н. Последният ред трябва да завърши с крем.
Стъпка 3
5 Мин.
Отгоре се настъргват двата вида шоколад. Тортата се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. Поднася се нарязана на парчета и добре охладена.
Бисквитена торта със сушени кайсии и ром

Стъпка 1 3

: прясно мляко, масло, лимон

Млякото се кипва със захарта и настърганата лимонова кора. С него се сварява крем ванилия, като накрая се добавя масло и добре се разбърква.

Бисквитена торта със сушени кайсии и ром

Стъпка 2 3

: бисквити, сушени кайсии, ром

В правоъгълна тава се се прави един пласт от горещия крем. Върху него се редят бисквити, напръскани с ром. Върху тях се слагат предварително изкиснатите във вода, отцедени и нарязани на парченца сушени кайсии. Следват отново пласт крем, пласт бисквити, парченца кайсии и т.н. Последният ред трябва да завърши с крем.

Бисквитена торта със сушени кайсии и ром

Стъпка 3 3

: млечен шоколад, млечен шоколад

Отгоре се настъргват двата вида шоколад. Тортата се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. Поднася се нарязана на парчета и добре охладена.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име