Бишкотена торта с какаов крем
45Мин.
лесно
Бишкотена торта със страхотен какаов крем
.
Хранителна стойност
Енергия
565.06 kcal
протеин
14.76 g
Въглехидрати
59.22 g
Мазнини
31.62 g
Информация на порция
Указания
45 Мин.
Стъпка 1
25 Мин.
Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта е, че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е все още топъл.
Какаовият крем се приготвя като се разбият жълтъци, прясно мляко, сметана, захар, брашно и какао. След получаване на хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън, като се бърка в продължение на поне 15 минути, докато кремът се сгъсти.
Стъпка 2
15 Мин.
Бишкотите се потапят за секунди в горещото кафе и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне.
Стъпка 3
5 Мин.
Бишкотената торта с какаов крем се изважда охладена, поръсва се с натрошени орехи и се нарязва на парчета
Коментар 0