Банска мусака с патладжан

хитрини при готвене
 
хранителен калкулатор
4
порции
 
Цена на рецептата   10.54 лв.
Рейтингоцени с 1оцени с 2оцени с 3оцени с 4оцени с 5
дайте вашия вот
 
хранителни навици хранителни съвети
500 гр свинско от бут
4 броя патладжани
5 глави лук
150 гр сметана
30 гр масло
1/2 глави чесън
1 брой яйце
1 стрък магданоз
1 с.л. зехтин
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
ястия
ястия на фурна
ястия на сач
ястия на скара

Нарежете необелените патладжани и чесъна на парченца и ги запържете в олио до омекване.



Смелете свинското месо и го овкусете с MAGGI® Универсална подправка Апетит. Запържете в загрято масло заедно със ситно нарязания лук.


Доматите задушете до омекване и след това ги пресовайте. Смесете доматите с 300 мл. MAGGI® Пилешки бульон.



В намазнена със зехтин тавичка подредете ред патладжани, ред смято месо с лук. Всеки ред се овкусява със сол и черен пипер. Залейте мусаката с бульона с домати. Запечете под похлупак в умерена фурна за около 45 мин.
Към разбитото яйце прибавете сметаната и залейте мусаката, след което допечете 5-10 минути в слаба фурна. Украсете с магданоз и поднесете на масата.

Добър апетит!

ястия от броколи
Поднесете с няколко лъжици пълномаслено кисело мляко.
ястия от тиквички
ястия с тиква